Italiaanse kip uit de slowcooker met Paprika & Pompoen

Wat ben ik toch fan van de slowcooker. Het levert zoveel rust op aan het eind van de dag. Oké, het begin van de dag zorg je ervoor dat je een kwartiertje over hebt om de slowcooker te vullen… daarna gaat het proces ‘vanzelf’. In dit geval voeg ik de paprika & pompoen later toe, maar als je tussendoor niet thuis komt dan kun je het ook prima allemaal tegelijkertijd in de slowcooker doen. De smaken zijn zo veel intenser dan wanneer je het op een andere manier bereid. En de kip valt helemaal uit elkaar. Superlekker! Voor de kinderen maak ik er pasta (eventueel met pesto) bij. Zelf bak ik even wat tomaatjes en courgettepasta als ‘bodem’. 

Enjoy!

Ingrediënten (voor 8 personen)

Kippendijen                                    1 kilogram
Uien, in ringen                                2 stuks
Tomatenpuree                               1 blikje
Rode peper:                                    1 stuk
Italiaanse kruiden (mix)                1 bosje
Tomatenblokjes (blik)                     400 ml
Paprikapoeder:                                1/2 eetlepel
Chilipoeder:                                      1/2 koffielepel

Paprika in blokjes:                           3 stuks
Pompoenblokjes                             400 gram

Werkwijze

Snijd de uien en doe ze in de slowcooker. Leg de rauwe kippendijen erboven op (je kunt ze een keer doorsnijden maar als je lang voldoende de tijd hebt dan is het niet nodig en valt de kip vanzelf uit elkaar). Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en bestrooi het geheel met de gedroogde kruiden. Leg hierboven op de Italiaanse kruiden en de rode peper. 

Zet de slowcooker op de hoogste stand gedurende 4 uur. 

(Wanneer je niet thuis bent tot het tijd is om te gaan eten, voeg dan direct de paprika en pompoen toe en zet de slowcooker op de laagste stand gedurende 6-8 uur)

Na 4 uur voeg je paprika en pompoen toe en zet je de slowcooker op de laagste stand voor 1-2 uur, afhankelijk hoe het uitkomt. En hoe goed de kip uit elkaar valt. Het mooie is: langer maakt in dit geval echt niet uit. Het gerecht wordt in de slowcooker warm gehouden. 

Wil je wat koolhydraten toevoegen, serveer het dan met pasta, eventueel met pesto. Om het KH-beperkt te houden serveer je het met courgettepasta. 

Geniet ervan.

Voedingswaarden (per persoon)
438 calorieën
14,7 gram koolhydraten
17,8 gram vetten
56,3 gram eiwitten