Heel makkelijk, koolhydraatarm en lekker pittig

Als het – al is het maar af en toe – een beetje frisser wordt, dan tover ik graag mijn vriend, de slowcooker, op.
Geen zorgen als je deze (nog) niet hebt, het kan ook heel goed (en bijna net zo lekker) op het fornuis. En ook een stuk sneller natuurlijk.
Zelf ben ik fan van de eenvoud van de slowcooker en de intensheid van de smaken die beter uitkomen. Dus als je nog een verlanglijstje mag maken: zet er een slowcooker op.

De combinatie van pastinaak en kip met mosterd vind ik verrukkelijk. Lekker pittig en verrassend van textuur. Hou je niet van de ‘zachte’ structuur, maak de stoof dan sowieso op het fornuis.  

Wist je trouwens dat pastinaak een groente is die heel veel vezels bevat. Super gezond dus. En … ruimte voor je glas wijn. 

Enjoy!

Ingrediënten (4 personen):

500 gram kippendijfilets
500 gram pastinaak
2 uien

1/2 bouillonblokje
2 eetlepels mosterd (pittige)
paar takjes tijm
peper naar smaak

1 klein bosje peterselie

Werkwijze:

Snijd de uien in halve ringen, schil de pastinaak en snijd in stukjes van 2-3 cm lengte.

Slowcooker: Vul de slowcooker met ui, pastinaak, kip, mosterd, bouillonblokje en tijmtakjes. Zet op lage stand gedurende 6 uur. Breng op smaak met peper en strooi er gehakte peterselie over.

Fornuis: Verhit een lepel olijfolie in een braadpan, fruit de uien aan, voeg de kip toe en braand rondom aan. Voeg de pastinaak toe en braad mee gedurende 5 minuten. 

Voeg mosterd, bouillonblokje, 300 ml. water en tijm toe. Laat gedurende 20 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en strooi de peterselie erover. 

Geniet ervan!

#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #cheers


Voedingswaarden (per persoon):

Aantal calorieën per maaltijd (slowcooker): 284 kcal
Koolhydraten: 15,8 gram
Vetten: 10,2 gram
Eiwitten: 29 gram

(Reken olijfolie mee voor bereiding op fornuis: circa 40 kcal p.p.)

Glas wijn: 150 kcal.