Kabeljauw burger met zoete aardappel, venkel & courgette
Door: Elke – Wijn&Lijn
Zodra de BBQ vaker aangaat is het fijn om alternatieven te hebben voor een standaard burger. Vandaar de inspiratie :-). Maar deze kabeljauw burger met courgette en venkel hoeft niet persé van de BBQ te komen. Voor dit recept heb ik de oven en grill gebruikt, hoewel de zoete aardappel uiteraard ook heel goed op de BBQ kan (zelfde tijd) en de courgette op een grillrooster. Persoonlijk vind ik de tafelgrill veel makkelijker en sneller, dus die gebruik ik voor het grillen van de courgette.
De kabeljauw voor de burger is heel goed voor te bereiden, zodat je alleen nog maar even moet afbakken. De venkel is rauw en gemarineerd in citroen en olijfolie, dus daar hoef je ook geen ster voor te zijn. Kortom, een mooi gerecht dat niet al te lastig is… laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst. Het lijkt meer werk dan het is, echt!
Geniet ervan en natuurlijk vind ik het leuk als je laat weten wat je ervan vindt. Cheers!

Voedingswaarden
Save the carbs for wine!
De recepten zijn zoveel mogelijk koolhydraatbeperkt en gezond, lekker en makkelijk, zodat je ruimte maakt voor je glas wijn en van afvallen een feestje maakt.
- Eiwitten 38%
- Koolhydraten 30%
- Vetten 32%


Ingrediënten voor de Kabeljauw Burger – 2 personen
- 400 gram kabeljauw
- 1/2 bosje dille
- 1 el. roze peperbolletjes
- 2 bosuitjes
- 2 eieren
- 1 venkelknol
- 1 courgette
- 1 grote zoete aardappel
- 2 el. Griekse yoghurt
- 2 – 3 takjes munt
- 2 el. citroensap
- 1 el. olijfolie
- peper uit de molen
Extra:
Keukenmachine
Oven
Tafelgrill
Het is niet nodig maar wel handig om de kabeljauw burger vooraf te bereiden zodat je deze alleen nog hoeft te bakken (of BBQ-en). In de tijd dat de zoete aardappel gaart kun je courgette grillen en de venkel raspen en laten marineren. Als je alles tegelijkertijd afmaakt dan start je met de zoete aardappel omdat deze de meeste tijd nodig heeft. Het is maar net wat er past in jouw schema.


Hoe maak je kabeljauw burger met zoete aardappel
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden. Was de zoete aardappel, prik er met een vork gaatjes in, wikkel in aluminiumfolie en leg in de oven gedurende circa 40 minuten.
Stap 2
Leg de kabeljauwfilets in een ondiepe pan waar ze net inpassen. Doe een laagje kokend water bij de vis, doe het deksel op de pan en laat 10 minuten garen. De vis moet uit elkaar vallen.
Stqp 3
Doe de gare vis in de keukenmachine en voeg roze peperkorrels, dille en bosui (in ringetjes gesneden) toe. Meng goed. Voeg tenslotte de eieren erdoor en maak er 2 grote of 4 kleine burgers van.
Stqp 4
Snijd de munt fijn, meng met yoghurt, kruid met peper en zet even weg.
Stap 5
Zet de tafelgrill aan en snijd de courgette in schuine plakken van 1/2 cm dikte. Grill ze ongeveer 5 minuten totdat ze mooie strepen hebben (en niet te gaar zijn)
Stap 6
Schaaf de venkelknol in dunne schijfjes, voeg olijfolie, citroen en peper uit de molen toe en zet weg tot je de burger gaat bouwen.
Stap 7
Bak de kabeljauw burger in 6 minuten gaar in een pan met anti-aanbaklaag. Je kunt eventueel een beetje olijfolie gebruiken.
Stap 8
Zodra de zoete aardappel gaar is bouw je de burger: Maak plakjes van 1/2 cm zoete aardappel, daarop de gebakken kabeljauw burger, dressing, courgette, 2e plakje zoete aardappel en als topping de gemarineerde venkel.
Voedingswaarden details
Caloriëen
498
Koolhydraten
45,3
Vetten
21
Eiwitten
56,9

Glas wijn
150 cal.

Gratis downloaden: Slank in 5 stappen e-book
