Zomerlasagne uit de slowcooker: Italiaanse groenten op zijn best
Door: Elke – Wijn&Lijn
De slowcooker is bij uitstek geschikt om de meest fantastische curry’s en stoofjes te maken, maar omdat ik zo dol ben op de manier van bereiding (het werk wordt gedaan terwijl je zelf andere dingen kunt doen) zoek ik altijd naar nieuwe recepten. In dit geval de combinatie van Italiaanse groenten omdat het zo goed past bij het warme weer. Gelijk in de vakantiestemming, al zit je in je eigen tuin. Het voordeel van dit recept is dat je alleen maar de groenten hoeft te snijden en in de slowcooker te doen. De rest gaat helemaal vanzelf. Ontzettend geschikt wanneer je gaat werken of een dagje naar het strand gaat… ’s avonds wacht je een heerlijke maaltijd.
In basis is deze lasagne met Italiaanse groenten heel erg licht en bevat weinig caloriën. Uitstekend dus om als bijgerecht te eten en aan te vullen op eiwitten, dus zalm, kipfilet, halloumi, waar je zin in hebt.
Geniet ervan en natuurlijk vind ik het leuk als je laat weten wat je ervan vindt. Cheers!

Voedingswaarden
Save the carbs for wine!
De recepten zijn zoveel mogelijk koolhydraatbeperkt en gezond, lekker en makkelijk, zodat je ruimte maakt voor je glas wijn en van afvallen een feestje maakt.
- Eiwitten 25%
- Koolhydraten 59%
- Vetten 16%


Ingrediënten voor de Italiaanse groenten uit de slowcooker – 4 personen
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 2 rode puntpaprika’s
- 2 rode uien
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 1/2 bosje rozemarijn
- 1 el. basilicum
- 1 el. tijm
- 1 el. oregano
- 1 bol knoflook
- 2 el. Parmezaanse kaas
- peper uit de molen
Extra:
Slowcooker
Het enige dat je nodig hebt is voordat je de deur uitgaat een kwartier de tijd om de groenten te snijden. Daarna is het alleen wachten… op het meest fantastische resultaat van Italiaanse groenten. Als ’s morgens voor jou geen optie is dan kun je het ook uitstekend de dag ervoor maken, dus bij voorbeeld ’s nachts laten garen en alleen even opwarmen de volgende dag. Of koud eten, ook verrukkelijk. Het is maar net wat er past in jouw schema.


Hoe maak je de Italiaanse groenten uit de slowcooker
Stap 1
Snijd een rode ui (flink grote) in dunne ringen en bedek de bodem van de slowcooker ermee.
Stap 2
Maak van de aubergine ronde plakken van circa een halve centimeter en leg op de uienringen.
Stqp 3
Strooi flink peper en een volle eetlepel basilicum over de aubergineplakken.
Stqp 4
Was de rode puntpaprika, snijd in stukken van circa 2-3 cm en leg op de aubergine. Kruid met tijm en peper.
Stap 5
Snijd de courgette in ronde plakken en dek de paprika helemaal af met plakjes courgette. Bestrooi met oregano en peper.
Stap 6
Snij de tweede rode ui in dunne ringen en strooi over de courgette
Stap 7
Meng de tomatenpuree met de tomatenblokjes en veel peper. Bedek de groenten ermee. Leg bovenop de tomatensaus een bol knoflook en verse rozemarijn. Deze verwijder je voor het opdienen.
Stap 8
Zet de slowcooker op de lage stand gedurende 6 tot 7 uur. Strooi er vlak voor het opdienen Parmezaanse kaas over en serveer naar keuze met kipfilet, zalm of halloumi.
Voedingswaarden details
Caloriëen
138
Koolhydraten
19,8
Vetten
2,4
Eiwitten
8,2

Glas wijn
150 cal.

Gratis downloaden: Slank in 5 stappen e-book

Ik ga dit zeker maken. Gebruik een jullie verse tomaten of tomat enblokjes uit blik?
Het kan allebei Monique, maar voor de snelheid & gemak kiezen we het meest voor een blikje tomatenblokjes. Geniet ervan!