Indonesische Pulled Chicken

Vandaag weer een keer tijd voor de slowcooker. Het apparaat zelf is een aanwinst voor je keuken. Ik maak er het liefst kip in. Het wordt zo super mals en ik hou enorm van de consistentie van uit elkaar vallende kip. Met de tijd dat de kruiden erin kunnen trekken wordt de smaak steeds intenser en beter. Dus… neem je tijd. En maak meteen wat extra’s want het is overheerlijk. Vandaag met kort geblancheerde witte kool. Maar vul aan of vervang gerust. Bijvoorbeeld door sperzieboontjes, taugé of op een salade van wortel en komkommer. Bosui erover en je hebt weer een heerlijke variant. Kortom… speel ermee en geniet. 

Ingrediënten (5-6 personen)

Kippendijfilet                           800 gram
Uien                                          2 stuks in dunne ringen
Rode Peper                             1 (of naar smaak meer)
Ketjap manis                           50 ml
Water                                        50 ml
Sambal oelek                          1 theelepel (of meer naar smaak)
Olijfolie                                      1 eetlepel
Laurier                                      5 blaadjes
Kaneelstokjes                          2 stokjes
Speculaaskruiden                   1 theelepel

Slowcooker

Werkwijze

Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kipfilet kort aan zodat deze bruin is. Doe in de slowcooker en bak dan de uien in dezelfde pan. Voeg ketjap, water, sambal en kruiden toe. Voeg het geheel bij de kip in de slowcooker en zet op de lage stand voor 6 tot 7 uur. 
Wanneer de kip klaar is kun je de groenten kort stomen. Dien op in een diep bord en geniet. 

Voedingswaarden 

315  calorieën per persoon
14,2 gram koolhydraten
17,8 gram vetten
29,5 gram eiwitten

Glas wijn: : 125 calorieën