Wijn&Lijn-proof Indiaanse viscurry
Deze keer heb ik geprobeerd om de calorieën die er normaal gesproken in dergelijke heerlijke gerechten zit te verminderen. Hoe? Door veel kruiden te gebruiken voor de curry (en dus geen currypasta) en – wellicht niet echt een verrassing – geen toevoeging van rijst te kiezen. Uiteraard kun je dit wel toevoegen. Of gebruik broccoli-rijst bij voorbeeld. Zelf vind ik de consistentie van dit gerecht helemaal goed en eet het zonder iets erbij.
Voor de kinderen heb ik zelf naan-broodjes gemaakt. Die passen dan weer wat minder in het Wijn&Lijn concept maar gooide wel hoge ogen.
Geen fan van vis? Het is ook heerlijk met kip.
Ingrediënten (voor 4 personen)
Bloemkool 1 grote in roosjes
Rode ui, in ringen 2 stuks
Sperzieboontjes 200 gram
Kabeljauw in 2cm blokjes 200 gram
Zalm in 2cm blokjes 200 gram
Kokosmelk 400 ml.
Kruiden
Gember (vers) 2-4 cm naar smaak
Kurkuma (vers) 2-4 cm naar smaak
Knoflook (vers) 3 teentjes (of meer naar smaak)
Curry madras kruiden 1,5 eetlepel
Pikant paprikapoeder 1/2 eetlepel
Chilipoeder 1/2 theelepel
Komijn gemalen 1/2 eetlepel
Olijfolie: 1 eetlepel
Werkwijze
Verhit een lepel olijfolie in een braadpan en laat de uien met alle kruiden circa 10 minuten zachtjes stoven.
Kook in de tussentijd de bloemkoolroosjes en de sperzieboontjes gedurende 5 minuten.
Blus het uienmengsel af met de kokosmelk en voeg de vis toe.
Voeg de bloemkool en sperzieboontjes toe en laat gedurende 7 minuten samen stoven.
Zelf vind ik het zo helemaal goed. Wil je wat extra toevoegen voor je huisgenoten dan is het heerlijk met (witte) rijst, zelfgemaakte naan-broodjes of broccoli-rijst. Geniet ervan.
Cheers!
Voedingswaarden
394 calorieën per persoon
8,9 gram koolhydraten
27,2 gram vetten
26,2 gram eiwitten
Trackbacks/Pingbacks