‘Pasta’ met tonijn
De herfst leent zich zo goed voor een mooi glas rode wijn. En wat eten we daar dan bij? Vandaag deel ik een favoriet voor het gezin. Het fijne van dit gerecht is dat het supersnel klaar is én je kunt kiezen voor een koolhydraatarme ‘groentevolle’ variant. Zonder dat je daarvoor 2 maaltijden moet koken. Iedereen blij.
Ingrediënten (4 personen)
Fijngesneden Italiaanse groenten (500 gram)
Bakje champignons
Fijngesneden sjalotjes of uitjes (150 gram)
3 blikjes tonijn (op water)
1 blikje mais (naar keuze, het is ook heel lekker zonder mais)
250 ml kookroom
Olijfolie
Kruiden naar keuze
Voor de koolhydraatarme variant kun je kiezen voor tagliatelle van knolselderij – al voor je gedaan, superhandig – en anders serveer je de saus met pasta naar keuze.
Werkwijze
Verhit een lepel olijfolie in een pan met dikke bodem en voeg de groenten toe zodra de olie heet is. Fruit circa 7 minuten en voeg dan de tonijn en eventueel mais toe. Voeg de kookroom toe en kruid. Ik gebruik hiervoor ruim peper, gedroogde tijm en basilicum en een halve eetlepel Al-Andalus van Jonnie Boer.
Kook de pasta in de tussentijd. Knolselderij heeft maar 3 minuten nodig, dus dat doe je als laatste.
Voedingswaarden (saus)
291 calorieën per persoon
9,4 gram koolhydraten
16,8 gram vetten
23,9 gram eiwitten