Vegetarisch, snel & makkelijke lunch

Ik liep er per ongeluk tegenaan in mijn eigen favoriete supermarkt: de havercrackers. Ze deden me denken aan de meest fantastische zadencrackers die ik ooit heb gegeten, namelijk die van Jonnie Boer op Bonaire. Ze zelf een keer proberen namaken staat nog steeds op mijn verlanglijstje, maar dit is een heel goed alternatief. Vandaag maak ik ze met gebakken spinazie en feta. Echt fantastisch. Uiteraard kun je er ook weer 100 verschillende varianten van maken. Gezien de ‘carbs’ en de caloriën zal het voor de meeste vrouwen zo zijn dat 1 cracker voldoende is voor een volwaardige lunch. Dat is op zich wel jammer… je eet je vingers er bij op.

Enjoy!

Ingrediënten (voor 1 persoon)
Ronde havercracker met zaden:   1 stuk
Sjalotje, gesnipperd:                        1 stuk
Spinazie:                                            100 gram
Olijfolie:                                              1/2 eetlepel
Feta:                                                   25 gram
Peper (uit de molen)                        naar smaak

Werkwijze
Bak het gesnipperde sjalotje even aan in de olijfolie. Voeg na 2 minuten de spinazie toe en roerbak tot de spinazie geslonken is. Bedenk de ronde havercracker met de spinazie en verkruimel de feta erover. Breng op smaak met zwarte peper en geniet van deze eenvoudige maar mega smaakvolle vegetarische lunch.

Voedingswaarden 

418 calorieën per persoon

22,2 gram koolhydraten
28,7 gram vetten
16,4 gram eiwitten