Spice-it-up pompoensoep

Soep is altijd goed. Zeker in deze tijd lunch ik graag met soep. En wist je dat een lichte soep voor je diner ook helpt om minder te eten. Zeker als je het lekker pittig maakt. Voeg gember en rode peper toe voor dit heerlijke recept dat hoge ogen gooit voor het hele gezin. En maak gelijk wat extra voor later in de week. 

 Ingrediënten voor een grote pan soep (4 personen)

Pompoenblokjes     2 zakjes van 400 gram
Winterpeen              5 stuks
Rode peper              1 tot 2 stuks
Knoflook                   3-4 teentjes
Rode ui                     150 gram
Gember                    3 cm
Baharat kruiden      naar smaak
Bouillonblokje          1,5 stuk
Water                        2 liter
Olijfolie                      1 eetlepel
Kokosmelk               250 ml

 

Werkwijze

Fruit de uien samen met fijngesneden rode peper, klein gesneden gember en geperste knoflook circa 5 minuten. Voeg de pompoenblokjes en grof gesneden winterpeen toe en fruit even mee. Voeg kruiden, 2 liter water en de bouillonblokjes toe en laat 20 minuten zachtjes koken. 
Controleer of de wortel en pompoen gaar zijn en voeg dan de kokosmelk toe. Pureer met een staafmixer en garneer als je wilt met koriander. Geniet ervan. 

Voedingswaarden 

205 calorieën per persoon
13,4 gram koolhydraten
14,9 gram vetten
3,5 gram eiwitten