Groente taartjes – heerlijk als lunch, zowel koud als warm

Door: Elke – Wijn&Lijn

Maak deze prachtige en smaakvolle groente taartjes als warme lunch, direct uit de oven met gekaramelliseerde rode ui, of bewaar in de koelkast voor een makkelijke lunch later in de week. Of allebei natuurlijk. Dit is weer typisch een recept waar je een dubbele hoeveelheid van wilt maken. Varieer met de toppings zodat je steeds weer een verrassend gerecht krijgt. Hüttenkäse en gerookte zalm is bijvoorbeeld geweldig, of roerbak wat spinazie en extra Parmezaanse kaas of feta. Maar echt nodig is de topping niet, ze zijn geweldig om naturel te eten. 

Geniet ervan en natuurlijk vind ik het leuk als je laat weten wat je ervan vindt. Cheers!

Voedingswaarden

Save the carbs for wine!

De recepten zijn zoveel mogelijk koolhydraatbeperkt en gezond, lekker en makkelijk, zodat je ruimte maakt voor je glas wijn en van afvallen een feestje maakt.

  • Eiwitten 31% 31%
  • Koolhydraten 19% 19%
  • Vetten 49% 49%

 

Ingrediënten voor Groente taartjes (2 personen)

  • 1/2 zakje diepgevroren tuinerwtjes
  • 100 gram kleine groene asperges
  • 2 bosuitjes
  • 1 groene peper
  • 1 eetlepel groene curry pasta
  • 1 bosje/15 gram peterselie
  • 4 eetlepels  amandelmeel
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 3 eieren
  • 1 rode ui
  • 1/2 eetlepel gedroogde tijm
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1/2 avocado
  • optioneel: tomaatjes

 

 

    Deze groente taartjes zijn makkelijk te maken, heerlijk te combineren bij een stukje vlees, vis of kip, maar ik maak ze het liefst als (volwaardige) lunch met topping. Mijn favoriet deel ik hier met je, maar uiteraard kun je met van alles ‘beleggen’. Dat is overigens helemaal niet echt nodig, ook zonder topping zijn ze heerlijk. Bewaar ze rustig een paar dagen in de koelkast, zo heb je later in de week een makkelijke lunch of een heerlijke snack voor tussendoor.

    Voor het maken van de vormpjes heb ik gebruik gemaakt van een metalen ringvorm, maar je kunt uiteraard ook gewoon zelf een vorm maken op de bakplaat. 

    Edamame humus
    falafel met groenten

    Hoe maak je Groente taartjes

    Stap 1

    Spoel de bevroren erwtjes even kort onder kokend water en laat goed uitlekken. 

    Stap 2

    Verwarm de oven op 180 graden en pak een kom waar alle ingrediënten inpassen. 

    Stap 3

    Snijd de asperges en bosuitjes in dunne plakjes en hak de peterselie en groene peper fijn. Voeg met elkaar in de kom.

    Stqp 4

    Voeg uitgelekte doperwtjes, amandelmeel en eieren toe en roer alles door elkaar.

    Stqp 5

    Bedek een bakplaat met bakpapier en maak (al dan niet met een ringvorm) je favoriete taartvormpje van circa 3 eetlepels groentemassa per stuk. 

    Stap 6

    Bestrooi de taartjes met Parmezaanse kaas en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Wil je ook tomaatjes grillen, leg ze dan direct op de bakplaat erbij. 

    Stap 7

    Pel de ui, snijd in halve ringen en bak gedurende 15 minuten op een laag vuur met de tijm en een halve eetlepel olijfolie. Laat lekker zacht worden. 

    Stap 8

    Leg 1 of 2 Groente taartjes op een bord en garneer met de rode ui en tomaatjes. Eventueel kun je (heerlijk!) aanvullen met avocado. 

    Voedingswaarden details

    Caloriëen

    305

    Koolhydraten

    10,6

    Vetten

    17,2

    Eiwitten

    23,6

    Glas wijn

    150 cal.

    Gratis downloaden: Slank in 5 stappen e-book

     

    Je ontvangt ook mijn e-mails voor een gezond & gezellig leven. Uitschrijven kan met een klik.

    dit veld niet invullen s.v.p.