fbpx

Groente-lasagne

Haal de lente vast een beetje in huis. Ik denk dat je inmiddels wel weet en merkt dat ik een voorkeur heb voor de mediterrane keuken. Dit past daar ook in, hoewel het echt een allemansvriend is. Ook voor de kinderen dus. Zorg ervoor dat je de courgette en aubergine eerst goed ‘droog’ maakt door ze een half uurtje in een vergiet uit te laten lekken nadat je ze hebt bestrooid met zout. Dan kun je een hele stevige lasagne bouwen. Ogen dicht en voel de zon! 

 

Ingrediënten (4 personen)

Aubergines   :                       2 stuks, in dunne plakken
Courgettes                           4 stuks, in dunne plakken
Paprika (rood)                      2 stuks in reepjes
Rode ui                                 1 stuk, gesnipperd
Basilicum/ oregano            1 eetlepel van ieder
Olijfolie                                  1 eetlepel
Geitenkaas                           50 gram

 

Werkwijze

Snijd de groenten: begin met de courgette en aubergine en laat deze bestrooid met zout een half uur uitlekken. Droog met een keukenrol. Rooster de aubergine kort in een grillpan in olijfolie (geen must). Verwarm de oven voor op 180 graden. Bouw de lasagne op: begin met een laagje aubergine, dan courgette, paprika, courgette, aubergine, courgette. Druk heel stevig op elkaar. Verkruimel de geitenkaas over de groenten en laat 35 minuten bakken in de voorverwarmde oven. Dien op met een laagje zelfgemaakte tomatensaus en garneer met kruiden naar keuze. 


Voedingswaarden 

262 calorieën per persoon
27.4  gram koolhydraten
12  gram vetten
14,4 gram eiwitten

Glas rode wijn  erbij: : 125 calorieën