Groene asperges met parmaham en geitenkaas

Een heerlijke combinatie voor de lente. Ik vind het prachtig van kleur en het past – uiteraard- uitstekend in de Wijn&Lijn-proof recepten. Als je niet van geitenkaas houdt dan kun je eigenlijk willekeurig welke kaas naar keuze gebruiken. Of zonder, met een beetje balsamico-azijn bijvoorbeeld.  Dit recept is Koolhydraatarm, makkelijk te maken en maakt uiteraard ruimte voor je glas wijn. Het proberen waard. Haal de lente binnen. 

 

Ingrediënten (2 personen)

Groene asperges                  500 gram 
Parmaham                             4 – 6 plakken
Geitenkaas (naar keuze)       30 gram
Balsamico-azijn                     1 eetlepel

Bakpapier
Oven 

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de achterzijde van de asperges af. Blancheer (kook kort) de asperges circa 5 minuten en laat ze goed uitlekken. Je kunt er ook voor kiezen om de asperges te grillen op een grill, bbq of in een grillpan. Rol naar wens 3 tot 5 asperges per pakketje in een plakje parmaham en laat 10 minuten in de hete oven garen. Besprenkel met balsamico en/of geitenkaas en dien direct op.  

Voedingswaarden 

236 calorieën per persoon
8,2 gram koolhydraten
13,3 gram vetten
18,7 gram eiwitten

Glas rosé erbij: : 125 calorieën