Gezond, makkelijk en lekker: Griekse wraps

Om nog even in de heerlijke vakantie-sfeer te blijven zet ik deze week veel Griekse gerechten op tafel. Zo hebben de kids deze week – eindelijk dan toch – hun broodje gyros gekregen. Want gek genoeg zat dat er deze vakantie niet bij. 

Zelf maak ik dan een variant die ruimte maakt voor mijn glas wijn. In dit geval de wrap met kipfilet, rode ui en paprika. De feta en Griekse yoghurt zijn echt wonderlijk lekker. Super makkelijk en lekker. Maak er nog een eenvoudige Griekse salade bij (tomaat, komkommer, rode ui, olijf, beetje olijfolie en rode wijn-azijn) zodat je echt voldoende hebt gegeten. 

In Griekenland heb ik er heerlijke Griekse rosé wijnen bij gedronken. Jammer dat ze die niet exporteren.  Maar gelukkig is hier ook veel moois te krijgen. 

Enjoy!

Ingrediënten (per persoon):

1 grote of 2 kleine volkoren wrap
100 gram kipfilet
1/2 rode paprika
1/2 rode ui in ringen
1/4 komkommer (halve schijfjes)
1 theelepel caribische kruiden (Jonnie Boer)
25 gram fetakaas
1 eetlepel Griekse yoghurt
klein scheutje olijfolie

Werkwijze:

Snijd de kipfilet, ui en paprika in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een pan en bak ui en kipfilet met de kruiden in ca 7 minuten gaar. Voeg de paprika toe en roerbak nog 2 minuten.

Bestrijk de wraps met Griekse yogurt en leg de komkommer erop. Bedek met het kipmengsel en verkruimel de feta erover.

Vouw dicht

Geniet ervan!
Als je (meer) ruimte wilt maken voor wijn dan kun je ervoor kiezen om 1 kleine wrap te vullen met de ingrediënten. 

#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #cheers


Voedingswaarden (per persoon):

Aantal calorieën per maaltijd: 459 kcal
Koolhydraten: 44,2 gram
Vetten: 15,6 gram
Eiwitten: 31,8 gram

Glas wijn: 150 kcal.