fbpx

Zomerse smaken om in de vakantiestemming te komen..

 

Iedereen kent wel de Griekse salade. Smaakvol en heerlijk op een zonnig terras. Deze variant van Pascale Naessens vind ik een geweldige smaaksensatie. En heel eerlijk… normaal ben ik niet zo dol op olijven. In dit gerecht is het echt fantastisch. 
De bloemkoolrijst lijkt raar als basis maar dat is het niet. Het geeft een perfecte vulling zodat je de hele middag energiek en fit bent. Een top lunchgerecht dus. Of je nu thuis bent (kun je het vers maken) of meeneemt in een bakje. Beiden lekker. Ik heb het verdeeld over 2 dagen en allebei is goed, dus van tevoren maken ook geen probleem. Toppertje dus! 

Enjoy!

Ingrediënten (voor 1 persoon)

200 gram bloemkoolrijst
1 tomaat
1/2 komkommer
100 gram groene olijven
1 kleine ui, gesnipperd
1/2 eetlepel olijfolie
1/2 citroen uitgeperst
50 gram fetakaas
1 klein handje gehakte peterselie
Peper uit de molen

Werkwijze

Snipper de ui en bak deze een paar minuten in een koekepan met olijfolie. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak samen ongeveer 2-3 minuten tot de bloemkool beetgaar is. Doe de bloemkool in een kom, kruid met peper en laat afkoelen.
Snijd de tomaat in 4 kwarten en haal de pitjes eruit. Vang het vocht op (dit gebruik je voor de dressing) en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg bij de bloemkoolrijst. Snijd de komkommer in kleine blokjes en voeg ook bij het rijstmengsel. 
Voeg olijven toe en het merendeel van de peterselie. Meng door elkaar. 
Maak een dressing van het vocht van de tomaten, het citroensap en een beetje olijfolie en voeg toe.

Meng door elkaar en verkruimel de fetakaas erover. Garneer nog met restant van de peterselie. Breng eventueel nog verder op smaak met peper. Ik vind dat het niet veel extra nodig heeft. 

Geniet ervan!

#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #cheers


Voedingswaarden (per persoon)

418 calorieën
10,6 gram koolhydraten
33,5 gram vetten
14 gram eiwitten

Glas wijn: 150 calorieën