Gezond, makkelijk en lekker: Griekse aubergine uit de oven
Nog één keer dan… een Griekse variant op een ovenschotel die ik sowieso heerlijk vind. De – in de oven gegaarde – aubergine wordt zo ongelooflijk lekker diep van smaak. Zelfs als je niet echt een fan bent van deze groenten, echt het proberen waard.
Nu noem ik het ‘Grieks’ omdat ik er feta op doe als topping. Maar je maakt het net zo makkelijk ‘Italiaans’ met wat mozzarella en basilicum.
De basis is in ieder geval een heerlijke pittige tomatensaus met een beetje gehakt (makkelijk calorieën besparen door minder vlees toe te voegen, dat merk je eigenlijk niet) en natuurlijk verse aubergines.
Ik heb er nog een beetje kruidenyoghurt bij geserveerd omdat ik het over had: Griekse yoghurt met citroen, munt en peterselie.
Enjoy!
Ingrediënten (4 personen):
2 aubergines
200 gram runder- of lamsgehakt
1 blikje gepelde tomaten
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 pakje gezeefde tomaten
1 rode pepeter
1 eetlepel picadillo kruiden (Jonnie Boer)
100 gram fetakaas
klein scheutje olijfolie
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de aubergines doormidden, kerf in (ruitjes) en kruid met Picadillo en een beetje olie. Zet in de oven en bak circa 15 minuten. Maak in de tussentijd de tomatensaus: Snijd de ui, knoflook en rode peper klein en fruit aan. Voeg gehakt toe en bak al roerend gaar. Voeg tomatenblokjes en gezeefde tomaten toe. Laat pruttelen.
Neem de aubergines uit de oven en bedek met het tomaten-gehaktmengsel. Verkruimel de feta erover en zet de ovenschaal nog 20 minuten in de oven.
Geniet ervan!
#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #cheers
Voedingswaarden (per persoon):
Aantal calorieën per maaltijd: 405 kcal
Koolhydraten: 26,4 gram
Vetten: 24 gram
Eiwitten: 23,1 gram
Glas wijn: 150 kcal.