Neem je tijd – de meest Goddelijke humus

Heerlijk therapeutisch werk dat de MUST is voor de meest zachte romige humus die je ooit hebt geproefd. Tenminste… zo was het voor mij. 
Ik kreeg het kookboek van Ottolenghi van mijn man&dochter. Geweldig! En toen ik las wat de geheimen van een echt goede humus waren dacht ik… aha.. daarom is het nooit perfect bij mij. Dus … aan de slag en alle regels volgen (heel af en toe doe ik dat). Het resultaat is absoluut geweldig! Echt niet heel moeilijk. Voor het ‘ontvliezen’ van de kikkererwten zou ik een borrelmoment kiezen: glas wijn erbij en pellen maar. 

 

Geniet ervan en natuurlijk vind ik het leuk als je laat weten wat je ervan vindt. Cheers!

Ingrediënten:

1 grote pot kikkererwten (400 gram)
2 teentjes knoflook
130 gram tahin
2 eetlepels citroensap
2 ijsblokjes
snufje komijn (gemalen)

Extra: keukenmachine

Werkwijze:

Spoel de kikkererwten af en wrijf ze tussen 2 theedoeken voorzichtig zodat de vliesjes loslaten. Haal de vliesjes ertussenuit (soms nog pellen) en kook ze vervolgens 15 minuten in water met een snufje komijnzaad. Giet af en bewaar het kookvocht!. Doe nu alle ingrediënten in de keukenmachine: ijsblokjes, kikkererwten, tahin, knoflook, citroensap en 2 eetlepels kookvocht. Laat een paar minuten draaien. Proef en brengt evt verder op smaak met citroensap en tahin of maak het dunner met extra kookvocht. Doe in een mooi bord of schaal en strooi er eventueel wat paprikapoeder over. 

Geniet ervan!

#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #savethecarbsforwine #cheers


Voedingswaarden (per portie/eetlepel):

Aantal calorieën per persoon: 80 kcal
Koolhydraten: 6 gram
Vetten: 6 gram
Eiwitten: 2 gram

Glas wijn: 150 kcal.