Geroosterde bloemkool met courgette-kipburgers

Er zijn veel groenten die ik enorm waardeer. Bloemkool is daar één van. Ik gebruik het vaak in plaats van rijst (en dan koop ik het ook in de supermarkt kant en klaar want ik vind het wel veel werk om de bloemkool zelf te vermalen). Geroosterde bloemkool kost ook wat tijd, maar de voorbereiding is minimaal. En het resultaat heerlijk. Varieer met de kruiden naar smaak. Ik gebruik in ieder geval altijd komijn en vul aan met een smaak uit de reeks van Jonnie Boer.  En de oven staat toch al aan, dus combineer met courgette-kipburgers voor een koolhydraatarme maaltijd waar je gemakkelijk extra groenten in kwijt kunt. .Echt smullen!

Ingrediënten (4 personen)

Bloemkool                 1 hele
Komijn, gemalen       1 eetlepel
Curry Madras            1 eetlepel
Olijfolie                       1 eetlepel

Een oventray met een vel bakpapier

Courgette                  1,5 stuk
Kipgehakt                  300 gram
Bosui                          2 stuks
Ei                                1 stuk
Komijn                       1 theelepel
Chilivlokken               ½ theelepel

Een oventray met een vel bakpapier

 

Werkwijze

 

Verwarm de oven voor tot 180 graden
Snijd de bloemkool voorzichtig in plakken van circa 1 cm dikte en verdeel ze over de oventray met bakpapier
Bestrooi met de kruiden en olijfolie
Rooster de bloemkool circa 40 minuten

Als de bloemkool in de oven staat rasp je de courgette (grove stand van de rasp)
Vermeng met het kipgehakt, ei, bosui en kruiden
Maak circa 10 kleine courgette-kipburgers en leg ze op de oventray
Zet deze bij de bloemkool in de oven en laat samen nog 30 minuten bakken.
Serveer met verse kruiden, zoals munt of koriander en yoghurt. 

Voedingswaarden 

Bloemkool
91 calorieën per persoon
7,5  gram koolhydraten
4,2  gram vetten
4,8 gram eiwitten

Courgette-Kipburgers
154 calorieën per persoon
3,8 gram koolhydraten
6,9 gram vetten
19,1 gram eiwitten

Glas rode wijn  erbij: : 125 calorieën