Geroosterde spruitjes met parmezaan
Zo ontzettend eenvoudig en ook zo ontzettend lekker! Het staat bij mij thuis vaak op tafel. Want dit lust echt iedereen. Zelfs als ik extra veel maak is de ovenschaal altijd leeg. Dus als ik een extra portie wil maken voor de lunch later in de week dan moet ik echt een extra schaal maken en verstoppen. 🙂
Ingrediënten (2 personen)
Spruitjes rauw en schoon 400 gram
Olijfolie 2 eetlepels
Basilicum (gedroogd) 1 eetlepel
Gemalen peper naar smaak
Parmezaanse kaas 1 eetlepel
Werkwijze
Meng de spruitjes in een ovenschaal met de olijfolie en gedroogde basilicum en zet 40-45 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Schep af en toe om. Check of de spruitjes gaar zijn. Strooi de parmezaanse kaas erover en serveer. Omdat de oven toch aanstaat vind ik dit gerecht altijd lekker te combineren met kipfilet met mozarella en tomaat. Die zet je namelijk in dezelfde oven en is in een half uur klaar. Kun je ook meteen nog even wat anders doen in de tussentijd. Enjoy!
Voedingswaarden
257 calorieën per persoon
10,2 gram koolhydraten
18,2 gram vetten
9 gram eiwitten
Glas witte wijn erbij: : 125 calorieën