Even snijden en dan relaxt de oven in

Er zijn veel groenten geschikt voor dit gerecht, dus als je nog iets in de groetenlade vindt, voeg het gerust toe. Zelf ben ik wel enorme fan van deze combinatie. Doet me ook denken aan onze vakantie in Griekenland. De combinatie van groenten is onmiskenbaar en hoewel mijn kinderen – gek genoeg – niet dol zijn op aubergine, is deze bereiding wel goedgekeurd. Roosteren in de oven is ook bijna altijd goed. Door toevoeging van de bouillon krijg je een lekkere jus en wordt de schotel niet droog. Ik zet de oven op 200/220 graden, dan gaat het redelijk vlot. Reken op 35-40 minuten maar kijk ook zelf goed of het naar je smaak is. Ik hou van de zachte aubergine die smelt op je tong. Daar laat ik het graag nog wat langer voor staan. 

Geniet ervan en natuurlijk vind ik het leuk als je laat weten wat je ervan vindt. Cheers!

Ingrediënten (2-3 personen):

1 aubergine
1 courgette
5 tomaten
1 eetlepel tijm (gedroogd)
1 pak feta kaas
2 eetlepels pittige olijfolie
1 bouillonblokje
1/2 liter water
peper uit de molen

Extra: slowcooker
Garneren: verse peterselie

Werkwijze:

Snijd alle groenten in stukken: halve maantjes van courgette en aubergine (snijd de groenten eerst in stukken van 5 cm en dan in 6 staafjes), tomaten in 6-en. Leg de groenten in een mooie ovenschaal, besprenkel met pittige olijfolie en bestrooi met tijm. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal na 15 minuten de schaal uit de oven, verkruimel de feta over de groenten en giet een halve liter bouillon voorzichtig in de schaal. Laat nog 15-20 minuten grillen. Garneer met verse peterselie en dien op. 

Dit gerecht is heerlijk zoals het is – vind ik. Wil je er iets aan toevoegen dan is een gegrilde kip(filet) er heerlijk bij. 

Geniet ervan!

#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #savethecarbsforwine #cheers


Voedingswaarden (per portie/eetlepel):

Aantal calorieën per persoon: 393 kcal
Koolhydraten: 18,5 gram
Vetten: 27,2 gram
Eiwitten: 17,4 gram

Glas wijn: 150 kcal.