Gemarineerde tonijn met venkel

Kies de allerbeste tonijn die je kunt vinden. Hiermee valt of staat je gerecht. Echt! De mooiste tonijn heeft weinig meer nodig dat olijfolie en citroen. De perfecte harmonie ontstaat met de (eveneens) gemarineerde venkel. Heel makkelijk te maken en scoort sky high bij je gasten en tafelgenoten. Geniet ervan!

 

Ingrediënten (2 personen)

Verse tonijn    :                       200 gram
Venkel                                     1 knol, zo dun mogelijk geschaafd
Citroensap                             1-2  citroen(en)
Olijfolie                                    2 eetlepels

 

Werkwijze

Schaaf als eerste de venkelknol in zo dun mogelijke plakjes en blancheer 2 minuten. 
Maak een mengsel van olijfolie en citroensap en breng op smaak met peper. Meng de helft van de marina met de geschaafde venkel en laat ongeveer 15 minuten staan. Haal in de tussentijd de tonijn uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Snijd in zo dun mogelijke plakken en verdeel over het bord. Verdeel de overgebleven marinade over de tonijn en verdeel hierover de venkel. Garneer met koriander. 


Voedingswaarden 

289  calorieën per persoon
12,5  gram koolhydraten
15  gram vetten
24,5 gram eiwitten

Glas witte wijn  erbij: : 125 calorieën