Gegrilde asperges zijn echt bizar verrassend. Zeker als je ze even laat marineren in de truffelolie
Het geheim zit in de truffelolie. De combinatie met gegrilde asperge is echt heel bijzonder. Zeker een keer proberen zou ik zeggen. Zelf ben ik fan van de combinatie van asperge met zalm. Maar ook zonder zalm is dit – bijvoorbeeld als voorgerecht – echt heerlijk. Dan zou je er eventueel een beetje parmezaanse kaas over kunnen raspen of schaven. Heerlijk!
Varieer & enjoy!
Ingrediënten (voor 1 persoon)
400 gram asperges
125 gram verse zalm
1 takje tomaatjes
1 klein handje rucola
1/2 eetlepel pijnboompitjes (geroosterd)
1/2 eetlepel truffelolie
1 theelepel gedroogde basilicum
1 theelepel kappertjes
Peper uit de molen
Paar blaadjes verse basilicum
Extra: grill of grillpan
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Blancheer de asperges ongeveer 6 minuten. Leg ze in een schaal en marineer ze met de truffelolie en basilicum. Laat even staan.
Leg de zalm in een ovenschaal, kruid met peper en leg de tomaatjes erbij.
Zodra de oven heet is kun je de zalmschotel laten garen: ongeveer 15-18 minuten, afhankelijk van de dikte van de zalm. Check!
Grill in de tijd dat de zalm in de oven staat de asperges onder de grill of in de grillpan. Let erop dat je de marinade van asperges niet weggooit.
Leg rucola op een bord en strooi de kappertjes erover. Leg de gegrilde asperges hierop en besprenkel met de overgebleven marinade. Als de zalm gaar is leg je deze erop, bestrooit met pijnboompitjes en paar blaadjes verse basilicum.
Geniet van een glas rosé erbij.
#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #cheers
Voedingswaarden (per persoon)
421 calorieën
12,5 gram koolhydraten
23,4 gram vetten
34,4 gram eiwitten
Glas rosé: 150 calorieën
Genoten vanavond! Eigen touch door de zalm eerst te pekelen en te roken in de rookpan op de bbq. Lamsoren i.p.v. rucola. Zalig!! Dank Elke voor recept, de gegrilde asperges met truffelolie zijn een blijvertje!