Prachtig licht voorgerecht voor het Kerstdiner (Wijn&Lijn-proof)
Voorbereiden is (voor mij althans) echt ‘key’ met Kerst. Ik vind het namelijk ook heerlijk om lekker aan tafel te kunnen zitten en samen met vrienden of familie te kunnen genieten van wijn&spijs. Dit gerecht kun je helemaal voorbereiden. Tót het bord doe ik dan, want ik mis de afzetruimte om opgemaakte borden te koelen. Dus maak de Gazpacho en meloenbolletjes vooraf en dan ben je in 5 minuten (max) klaar voor opdienen. Echt een heerlijk voorgerecht. Hoeveel gangen je ook wilt serveren…
Enjoy!
Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor de gazpacho: snijd alle groenten. Het hoeft niet heel fijn, in dit gerecht pureren we alles #easydoesit
Rode ui, gesneden: 1 stuk
Tasty Tom’s, gesneden: 750 gram
Bleekselderij, gesneden: 2 stengels
Rode puntpaprika, gesneden: 1 stuk
Komkommer, gesneden: 1 stuk
Knoflook, gesnipperd: 3 teentjes
Rode peper, gesnipperd: 1 stuk
Limoensap: sap van 1 limoen
Olijfolie: 3 eetlepels
Water: 400ml
Voor de meloenbolletjes
Galiameloen 1/2 meloen
Cantaloupemeloen 1/2 meloen
meloenboortje
Garnering:
Zongedroogde tomaatjes
Piccalilly
Basilicum
Werkwijze
Je kunt bijna alles voorberiden:
Snijd alle groenten klein. Het hoeft niet heel netjes, we pureren alles in dit gerecht. Doe alle ingrediënten voor de gazpacho in een grote kom en pureer met de staafmixer tot een fijne, gladde massa.
Gebruik een fijne zeef en passeer het groentenmengsel door de zeef zodat de velletjes en eventueel te grote stukken achterblijven en je een heldere soep overhoudt. Deze zet je weg tot je wilt serveren.
Maak van de meloen kleine bolletjes met de meloenboor en zet deze in de koeling tot je uitserveert.
Serveren: Schep per mooi bord (het is Kerst tenslotte) een flinke leper gazpacho op. Leg in ieder bord in ieder geval 2 bolletjes meloen, maar meer mag uiteraard ook. Garneer met een stukje zongedroogde tomaat, een klein lepeltje piccalilly en basilicum.
Geniet ervan.
Voedingswaarden
104 calorieën per person
8 gram koolhydraten
6,6 gram vetten
1,6 gram eiwitten