Garnalen met bloemkoolrijst
Het is heerlijk om een aantal favoriete gerechten te hebben waar je altijd op terug kunt vallen. Wanneer je geen inspiratie hebt, of geen tijd om iets te verzinnen. Dit recept is voor mij één van mijn easy favorites. Echt heerlijk en met ruimte voor je glas wijn.
Ingrediënten (2 personen)
Rauwe gepelde garnalen 225 gram (diepvries)
Rode ui 1 grote of 2 kleine gesnipperd
Tastytom tomaten 300 gram in 4-en gesneden
Haricots verts 200 gram
Bloemkoolrijst 400 gram
Sambal badjak 1 flinke eetlepel (meer naar smaak)
Kokosmelk 250 ml
Olijfolie 1 eetlepel
Koriander naar smaak
Werkwijze
Laat de garnalen ontdooien en zorg dat ze goed droog zijn. Kook de haricots verts met weinig water gaar. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui een paar minuten. Voeg garnalen toe en bak ze kort aan. Voeg sambal toe en de gesneden tomaat. Blus af met de kokosmelk en laat even paar minuten pruttelen.
Bak in de tussentijd in een andere pan de bloemkoolrijst kort. Voeg de gekookte haricots verts bij de bloemkoolrijst en serveer samen en maak af met koriander (als je dat lekker vindt)
Voedingswaarden
426 calorieën per persoon
21,8 gram koolhydraten
23,3 gram vetten
48,6 gram eiwitten
Glas witte wijn erbij: : 125 calorieën
Trackbacks/Pingbacks