Garnalen met bloemkoolrijst

Het is heerlijk om een aantal favoriete gerechten te hebben waar je altijd op terug kunt vallen. Wanneer je geen inspiratie hebt, of geen tijd om iets te verzinnen. Dit recept is voor mij één van mijn easy favorites. Echt heerlijk en met ruimte voor je glas wijn. 

 

Ingrediënten (2 personen)

Rauwe gepelde garnalen         225 gram (diepvries)
Rode ui                                        1 grote of 2 kleine gesnipperd
Tastytom tomaten                    300 gram in 4-en gesneden
Haricots verts                             200 gram
Bloemkoolrijst                            400 gram
Sambal badjak                           1 flinke eetlepel (meer naar smaak)
Kokosmelk                                  250 ml
Olijfolie                                         1 eetlepel
Koriander                                     naar smaak

Werkwijze

Laat de garnalen ontdooien en zorg dat ze goed droog zijn. Kook de haricots verts met weinig water gaar.  Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui een paar minuten. Voeg garnalen toe en bak ze kort aan. Voeg sambal toe en de gesneden tomaat. Blus af met de kokosmelk en laat even paar minuten pruttelen. 

Bak in de tussentijd in een andere pan de bloemkoolrijst kort. Voeg de gekookte haricots verts bij de bloemkoolrijst en serveer samen en maak af met koriander (als je dat lekker vindt) 

 

Voedingswaarden 

426  calorieën per persoon
21,8  gram koolhydraten
23,3 gram vetten
48,6  gram eiwitten

Glas witte wijn  erbij: : 125 calorieën