Een allemans-vriend (en dan echt heerlijk)

Je kunt het op verschillende manieren maken. Ik hou van de eenvoud, dus gebruik dezelfde pan om de spinazie te stoven voor het klaarmaken van het gehele gerecht. Je kunt ook een springvorm gebruiken (bekleed met bakpapier).

Zorg ervoor dat je een pan gebruikt waar de steel vanaf kan. Die is meestal niet ‘ovenbestendig’.
En varieer gerust. Vaak is een restje groenten dat je nog in de koelkast hebt staan ook heerlijk om toe te voegen. 

Enjoy!

Ingrediënten (voor 4 personen)

8 eieren
1 rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 grote zoete aardappel
400 gram verse spinazie
150 gram fetakaas
1 klein bosje verse tijm
1 tomaat of een handje kerstomaatjes
Peper uit de molen

Werkwijze

Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en kook in circa 15-20 minuten gaar.
Snipper de ui, maak de knoflook schoon en pluk de tijm.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit in de ovenbestendige pan (waar de steel vanaf kan) een lepel olijfolie en fruit ui en knoflook aan. 
Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat slinken. Voeg de tijm toe. 

Klop de eieren los in een kom, kruid flink met peper en verkruimel de feta erin. 

Zet het vuur uit en voeg het ei-mengsel toe.

Snijd de tomaten en garneer.

Je kunt nog wat extra geraspte kaas toevoegen als je dat lekker vindt. Het is niet persé nodig. 

Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. 

 

Geniet ervan!

#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #cheers


Voedingswaarden (per persoon)

316 calorieën
24,2 gram koolhydraten
31,6 gram vetten
38,8 gram eiwitten

Glas wijn: 150 calorieën