Geen trek meer tot Diner – heerlijk lunchgerecht
Dit kun je ook van tevoren klaar maken, dus ideaal om als lunch te eten, ook als je op kantoor of je werk bent (buitenshuis). Thuis natuurlijk wel zo makkelijk, dan zou ik het bereiden als je ook gaat eten. Boordevol gezonde vetten, eiwitten en vooral ‘smaak’ …
Dit lunchgerecht zorgt ervoor dat je de hele middag door kunt zonder dat je trek hebt. En zonder de after-lunch-dip. Uiteraard zijn er veel varianten van te verzinnen, even afhankelijk van wat je in je koelkast hebt liggen. Zo werkt het vaak bij mij. De wrap maak je van ei met kokosmelk en kruiden. Voor de vulling heb ik vandaag gekozen voor hüttenkäse, zalm en avocado.
Enjoy!
Ingrediënten (voor 1 persoon)
Voor de ei-wrap
Ei, geklutst: 1 stuk
Kokosmelk: 1 scheutje
Gedroogde tijm of basilicum: 1 koffielepel
Voor de vulling
Hüttenkäse 50 gram
Zalm, gerookt 50 gram
Avocado 1/2 medium
Peterselie, vers 1 eetlepel, garnering
Peper (uit de molen) naar smaak
Werkwijze
Maak eerst de ei-wrap:
Kluts het ei met kruiden en kokosmelk en bak in een pan met anti-aanbaklaag tot een omelet.
Snijd in de tussentijd de avocado.
Schep het omelet op een groot bord, beleg met zalm, hüttenkäse en avocado en vouw voorzichtig dicht. Ik gebruik prikkers om het bij elkaar te houden. Garneer met peterselie.
Geniet ervan.
Voedingswaarden
446 calorieën per person
12,8 gram koolhydraten
30,3 gram vetten
33 gram eiwitten