Edamame humus: heerlijk bij de borrel of als basis voor een maaltijd met (bijvoorbeeld) gegrilde zalm

Door: Elke – Wijn&Lijn

Echt heel erg makkelijk – wanneer je een keukenmachine hebt – snel klaar en heel lekker voor op je borreltafel. Deze Edamame Humus kun je prima maken met de ingevroren boontjes. Let er alleen op dat je ze goed laat ontdooien. Maak er een maaltijd van door een stukje kip of zalm te grillen en voeg wat gewokte spinazie toe waar je een scheutje sojasaus aan toevoegt. 

Geniet ervan en natuurlijk vind ik het leuk als je laat weten wat je ervan vindt. Cheers!

Voedingswaarden

Save the carbs for wine!

De recepten zijn zoveel mogelijk koolhydraatbeperkt en gezond, lekker en makkelijk, zodat je ruimte maakt voor je glas wijn en van afvallen een feestje maakt.

  • Eiwitten 16% 16%
  • Koolhydraten 17% 17%
  • Vetten 67% 67%

 

Ingrediënten voor Edamame Humus

  • 1 zakje diepgevroren edamame boontjes
  • 1 bosje/20 gram koriander (houd iets apart voor garneren)
  • 2 eetlepels  tahin (sesampasta)
  • 2-3 teentjes knoflook 
  • 1 citroen (of 3-4 eetlepels citroensap)
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel granaatappelpitjes
  • 1/2 eetlepel sesamzaadjes

Extra: keukenmachine

 

    De granaatappelpitjes zijn niet alleen voor het ‘mooie’ (wat overigens wel zo is, natuurlijk :-)) maar maken het gerecht lekker fris en daarmee uitstekend te combineren met zalm. Houd je niet van vis, dan is kip grillen een prima alternatief. Persoonlijk vind ik spinazie met een beetje soja een geweldige aanvulling en daarmee ook direct een volwaardige maaltijd.   

    Edamame humus
    falafel met groenten

    Hoe maak je Edamame Humus

    Stap 1

    Laat de boontjes ontdooien. Als je dit wilt versnellen, spoel ze in een zeef af onder lauwwarm water. 

    Stap 2

    Pel de teentjes knoflook en snijd de koriander grof

    Stap 3

    Pers de citroen uit en zet het sap even opzij

    Stqp 4

    Doe de boontjes, koriander, knoflook en tahin in de keukenmachine en maak er een fijne pasta van. 

    Stqp 5

    Voeg citroensap toe en meng even goed door. 

    Stap 6

    Schenk nu – terwijl de keukenmachine draait – de olijfolie erbij totdat je een smeuige massa hebt. Het mag lekker zacht zijn. 

    Stap 7

    Doe (een deel van) de humus in een mooi schaaltje of bord en bestrooi met sesamzaad, granaatappelpitjes en wat blaadjes koriander. 

    Stap 8

    Wanneer je een compleet gerecht maakt: grill de vis of kip, wok de spinazie en blus met een scheutje sojasaus. Dien op door een volle eetlepel humus als bodem te gebruiken voor de rest en bestrooi met garneeritems. 

    Voedingswaarden details

    Caloriëen

    174

    Koolhydraten

    7,8

    Vetten

    13,9

    Eiwitten

    7,4

    Glas wijn

    150 cal.

    Gratis downloaden: Slank in 5 stappen e-book

     

    Je ontvangt ook mijn e-mails voor een gezond & gezellig leven. Uitschrijven kan met een klik.

    dit veld niet invullen s.v.p.