Edamame humus: heerlijk bij de borrel of als basis voor een maaltijd met (bijvoorbeeld) gegrilde zalm
Door: Elke – Wijn&Lijn
Echt heel erg makkelijk – wanneer je een keukenmachine hebt – snel klaar en heel lekker voor op je borreltafel. Deze Edamame Humus kun je prima maken met de ingevroren boontjes. Let er alleen op dat je ze goed laat ontdooien. Maak er een maaltijd van door een stukje kip of zalm te grillen en voeg wat gewokte spinazie toe waar je een scheutje sojasaus aan toevoegt.
Geniet ervan en natuurlijk vind ik het leuk als je laat weten wat je ervan vindt. Cheers!
Voedingswaarden
Save the carbs for wine!
De recepten zijn zoveel mogelijk koolhydraatbeperkt en gezond, lekker en makkelijk, zodat je ruimte maakt voor je glas wijn en van afvallen een feestje maakt.
- Eiwitten 16%
- Koolhydraten 17%
- Vetten 67%
Ingrediënten voor Edamame Humus
- 1 zakje diepgevroren edamame boontjes
- 1 bosje/20 gram koriander (houd iets apart voor garneren)
- 2 eetlepels tahin (sesampasta)
- 2-3 teentjes knoflook
- 1 citroen (of 3-4 eetlepels citroensap)
- 3-4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel granaatappelpitjes
- 1/2 eetlepel sesamzaadjes
Extra: keukenmachine
De granaatappelpitjes zijn niet alleen voor het ‘mooie’ (wat overigens wel zo is, natuurlijk :-)) maar maken het gerecht lekker fris en daarmee uitstekend te combineren met zalm. Houd je niet van vis, dan is kip grillen een prima alternatief. Persoonlijk vind ik spinazie met een beetje soja een geweldige aanvulling en daarmee ook direct een volwaardige maaltijd.
Hoe maak je Edamame Humus
Stap 1
Laat de boontjes ontdooien. Als je dit wilt versnellen, spoel ze in een zeef af onder lauwwarm water.
Stap 2
Pel de teentjes knoflook en snijd de koriander grof
Stap 3
Pers de citroen uit en zet het sap even opzij
Stqp 4
Doe de boontjes, koriander, knoflook en tahin in de keukenmachine en maak er een fijne pasta van.
Stqp 5
Voeg citroensap toe en meng even goed door.
Stap 6
Schenk nu – terwijl de keukenmachine draait – de olijfolie erbij totdat je een smeuige massa hebt. Het mag lekker zacht zijn.
Stap 7
Doe (een deel van) de humus in een mooi schaaltje of bord en bestrooi met sesamzaad, granaatappelpitjes en wat blaadjes koriander.
Stap 8
Wanneer je een compleet gerecht maakt: grill de vis of kip, wok de spinazie en blus met een scheutje sojasaus. Dien op door een volle eetlepel humus als bodem te gebruiken voor de rest en bestrooi met garneeritems.
Voedingswaarden details
Caloriëen
174
Koolhydraten
7,8
Vetten
13,9
Eiwitten
7,4
Glas wijn
150 cal.