Ontbijt of lunch
Zo eenvoudig en toch zo ontzettend de moeite waard… past altijd! En het mooie is.. je hoeft er echt niet voor te kunnen koken. Dus dat excuus heb je niet. Zelf ontbijt ik niet vaak. In ieder geval niet op het tijdstip dat je dat normaal gesproken zou doen. Toch ben ik hier echt dol op. Ook ’s morgens vroeg. Mijn associatie ligt wel in de lunch-variant. Alle fruitsoorten zijn heerlijk maar omdat we nu nog even lekker kunnen ‘na-zomeren’ hier met aardbeien (en wat blauwe bessen en bramen). De toevoeging van munt vind ik zelf echt fantastisch. Maar het is ook lekker als je geen munt in huis hebt hoor.
Ingrediënten
Cottagecheese: 200 gram
Aardbeien (of ander fruit) 200 gram
Munt: 2 tot 3 takjes
Werkwijze
Haal de muntblaadjes van de steeltjes af en snijd in kleine reepjes. Bewaar een mooi takje om het ‘af te maken’.
Was de aardbeien (en bessen) en verwijder de kroontjes
Rangschik het fruit op een bord
Schep de cottagecheese eroverheen
Garneer met de verse munt
Normaal past overal wijn bij in mijn optiek, maar hierbij zou ik dan toch eerder kiezen voor een lekker glas muntthee (heb je toch over)
Voedingswaarden
250 calorieën per persoon (dit is voor 1 persoon)
18,2 gram koolhydraten
8,8 gram vetten
22,8 gram eiwitten