Coquille met pastinaakcrème
Ik vind deze heel geschikt als voor- of tussengerecht voor een kerstmenu. De pastinaakcrème kun je goed voorbereiden en je bakt de coquilles kort net voordat je het uit serveert. Snel klaar en zo super lekker door zowel de smaken als de textuur van dit gerecht.
Ingrediënten (8 personen)
Coquilles 16 stuks
Voor de crème:
Pastinaak 400 gram geschild en in stukjes
Sjalotjes 2 stuks fijngesnipperd
Knoflook 1 teentje geperst
Witte wijn 125 ml
Gevogelte fond 125 ml
Olijfolie 2 eetlepels
Parmaham 4 plakken
Peter & zout naar smaak
Gedroogde tijm naar smaak
Staafmixer
Werkwijze
De pastinaakcrème kun je voorbereiden: fruit sjalot en knoflook aan in olijfolie. Voeg na 5 minuten de blokjes pastinaak toe en bak even mee. Blus af met witte wijn en voeg ook de fond toe. Laat de pastinaak in ongeveer 20 minuten gaar worden.
De parmaham kun je ook al voorbereiden: bak deze in een droge (!) pan krokant en leg opzij. Deze heb je pas nodig om te garneren.
Zodra de pastinaak gaar is kun je het geheel met de staafmixer tot een romige crème pureren.
Wanneer je het gerecht wilt serveren bak je de coquilles in olijfolie kort aan beide kanten aan. Verwarm de pastinaakcrème in de magnetron of stoomoven, verdeel over de borden, leg de coquilles erop, garneer met een stukje parmaham en voeg naar smaak de gedroogde tijm en peper&zout toe.
Enjoy!
Voedingswaarden
144 calorieën per persoon
11,9 gram koolhydraten
4,1 gram vetten
3,1 gram eiwitten
Glas witte wijn erbij: : 125 calorieën