Ideaal voor ‘mealpreppen’: Broccoli Salade
Door: Elke – Wijn&Lijn
Met broccoli kun je zoveel meer dan als standaard groenten bij je avondeten serveren. Zelf ben ik er op die manier niet echt een fan van. Gelukkig heb ik inmiddels al jaren geleden geleerd dat broccoli een veelzijdige groente is met allerlei toepassingen die juist heel lekker en soms een beetje spannend zijn. Dat is dit niet hoor 🙂 dit is gewoon broccoli, heel herkenbaar en geen ingewikkeld proces. Wat dit gerecht juist heel lekker maakt is de tijd die je het geeft om de smaken lekker in te laten trekken. Daarom is deze broccoli salade enorm geschikt om vooraf klaar te maken, bijvoorbeeld voor een picknick of een makkelijke lunch of diner gedurende de week. Wat ik dan aanraad is om meteen een dubbele hoeveelheid te maken zodat je het binnen een dag of 4-5 (zo lang kun je dit bewaren in de koelkast) weer een keer lekker & makkelijk hebt. Heerlijk toch?
Geniet ervan en natuurlijk vind ik het leuk als je laat weten wat je ervan vindt. Cheers!
Voedingswaarden
Save the carbs for wine!
De recepten zijn zoveel mogelijk koolhydraatbeperkt en gezond, lekker en makkelijk, zodat je ruimte maakt voor je glas wijn en van afvallen een feestje maakt.
- Eiwitten 26%
- Koolhydraten 9%
- Vetten 65%
Ingrediënten voor de broccoli salade
– 3 maaltijden–
- 500 gr. broccoli
- 200 gr. kipfilet
- 100 gr. bacon
- 1 rode ui
- 100 gr. geitenkaas (geraspt)
- 30 gr. pompoenpitten
Voor de dressing:
- 2 el. mayonaise
- 2 el. mosterd
- 2 el. water
- 2 el. citroensap
- 1 el. appelciderazijn
- 2 teentjes knoflook
- peper uit de molen
De ingrediënten zijn voldoende om 3 maaltijden te maken. Eén voor vandaag en de rest voor later in de week. Of om te delen natuurlijk. Maak dan dit recept meteen dubbel, dan heb je later in de week weer iets te delen. Het kost niet veel tijd om te maken, alleen is het extra lekker als je de broccoli salade even een half uurtje kunt laten ’trekken’. Dan is het ook extra lekker omdat je dan meer trek hebt, dus win-win :-).
Wil je het wat lichter houden dan kun je de bacon weglaten of vervangen door extra kip. Ook heerlijk…
Hoe maak je de broccoli salade
Stap 1
Maak kleine roosjes van de broccoli en blancheer 5 minuten. Koel direct goed af door 3x te spoelen met ijskoud water. Doe ze in een grote mengkom.
Stap 2
Grill de kipfilet op een tafelgrill (of gebruik gerookte kipfilet) en snijd in kleine blokjes. Voeg toe aan de broccoliroosjes.
Stqp 3
Rooster de pompoenpitten in een pan met anti-aanbaklaag zonder vetstof bij te voegen. Ze kunnen poppen tijdens het roosteren. Voeg toe.
Stqp 4
Snipper de rode ui en voeg toe aan de broccoliroosjes & overige ingredënten.
Stap 5
Bak de bacon even lekker knapperig en voeg toe aan het geheel.
Stap 6
Rasp de geitenkaas boven de mengkom en mix alle ingrediënten goed door elkaar.
Stap 7
Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en mix met de broccoli salade.
Stap 8
Zet de mengkom gedurende 20-30 minuten in de koelkast voordat je het opdient. Je kunt het nu 4-5 dagen bewaren.
Voedingswaarden details
Caloriëen
579
Koolhydraten
12,8
Vetten
41,7
Eiwitten
37
Glas wijn
150 cal.