Borrelsoep
Je hebt het niet altijd in de hand, maar als je de gastvrouw bent… probeer eens een borrelsoep. Staat super gezellig op tafel. Of op je statafel natuurlijk. Deze vind ik persoonlijk warm wel het lekkerst maar je weet.. de soep wordt nooit zo heet gegeten als dez wordt opgediend. Je kunt dus rustig een aantal glaasjes klaarzetten. Slank borrelen zo!
Ingrediënten (8 borrelglaasjes)
Gele Paprika: 1 stuk gesneden
Ui, in halve ringen 1 stuk
Bleekselderij 1 stengel, gesneden
Gele tomaten 1 kilo grof gesneden
Sinaasappel 1 stuk
Peterselie 15 gram gesnipperd
Olijfolie 1 eetlepel
Bouillonblokje 2 stuks
Werkwijze
Snijd de groenten en fruit alles behalve tomaat circa 5 minuten aan in een lepel olijfolie. Gebruik een pan met dikke bodem zodat de groenten niet verkleuren. voeg na 5 minuten de gesneden tomaat bij en laat even mee fruiten. Haal met een dunschiller een paar schillen af van de gewassen sinaasappel. Pers de sinaasappel uit en voeg het sap bij de soep. Voeg 1 liter water en 2 bouillonblokjes toe. Laat 10 minuten garen. Dien op in borrelglaasjes en garneer met peterselie en fijngehakte sinaasappelschil.
Voedingswaarden
45 calorieën per persoon
7,7 gram koolhydraten
0,5 gram vetten
2 gram eiwitten
Glas witte wijn erbij: : 125 calorieën