Gezellig en heel makkelijk voor te bereiden

Borrelhappen om mee te nemen. Ik heb een (hele lelijke) koelbox die ik schaamteloos meetroon naar gelegenheden waar iedereen wat maakt. Dit keer de borrelhappen / amuses in een glaasje. Allemaal uiteraard Wijn&Lijn-proof. Ook hier kun je weer eindeloos variëren en kiezen wat je lekker vindt. 

De bloemkool – kikkererwten salade met feta is geweldig om te bewaren voor je lunch de volgende dag. Lekker & makkelijk.  

Enjoy!

Bloemkool – kikker-erwten met feta

Ingrediënten
1 rode ui gesnipperd
200 gram bloemkoolrijst
100 gram kikkererwten
100 gram tuinerwten
125 gram feta
1 avocado

Extra: staafmixer

Werkwijze

Blancheer de erwtjes 5-7 minuten en zet opzij. Verhit een eetlepel (chili) olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde ui aan. Voeg kikkererwten en tuinerwten toe en kruid met peper.
Maak de avocado schoon en doe in een hoge beker. Voeg 100 gram feta toe, kruid met peper en pureer tot gladde massa met de staafmixer.
Vul glaasjes met een lepel avocado-mengsel, dan salade en maak af met feta (en eventueel kiemen)

Haring – rode biet

Ingrediënten:
200 gram rode bietjes (gekookt)
2 haringen
100 ml griekse yoghurt
1 eetlepel dille
1 sjalotje, gesnipperd
peper

Werkwijze

Snijd de rode bietjes in kleine stukjes en maak een laagje in een glaasje.
Meng de Griekse yoghurt met dille en breng op smaak met peper.
Schep een lepel Griekse yoghurt – mengsel over de rode bietjes.
Snijd de haring in stukjes en leg op de dressing.
Maak af met een takje dille. 

Avocado-crème met rivierkreeft

Ingrediënten:

1 avocado
1 eetlepel groene currykruiden (Jonnie Boer)
1 eetlepel citroensap
1 flinke scheut kokosmelk
1 bakje rivierkreeftjes
paar takjes verse koriander

extra: staafmixer

Werkwijze:

Snijd de avocado in grove stukken en doe in een hoge maatbeker. Voeg citroensap, currykruiden en kokosmelk toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde massa.
Vul een glaasje met een flinke lepel avocadocrème. Leg hierop de rivierkreeftjes.

Maak af met een takje verse koriander. 

 

Geniet ervan! De glaasjes zijn per stuk onder de 75 calorieën (afhankelijk van de grootte van je glaasje uiteraard) dus weer op een lekkere manier ruimte maken voor je glas wijn.

#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #cheers


Voedingswaarden (per persoon)

Hapje per glas: circa 75 calorieën
Glas wijn: 150 calorieën