fbpx

Vegetarische topper: boerenkooltaart (met zoete aardappel)

Zelfs als je geen fan bent van boerenkool (ik) is dit een topper. Omdat ik probeer om zoveel mogelijk verschillende groenten te eten en uit te proberen in recepten, is ook boerenkool een keer aan de beurt. Deze probeer ik dan wel te verstoppen. Het is goed gelukt, je ziet het in ieder geval niet op de foto. haha. Maar zit er wel degelijk in. Inclusief alle goede voedingsstoffen. Gewoon maken dus, deze supergezonde ‘taart’. 
Grote voordeel dat ovengerechten hebben is dat het je de tijd geeft om 
– de keuken vast op te ruimen
– een glas wijn in te schenken
– bij te praten over de dag
En vervolgens te kunnen genieten van je creatie.

Enjoy!

Ingrediënten (voor 2 personen)

Boerenkool (gesneden):               150 gram
Kastagnechampignons:                1 bakje
Ui, gesnipperd:                              1 middelgrote
Zoete aardappel in blokjes:         1 middelgrote (300 gr)
Ras el Hanout (kruidenmix)       1/2 eetlepel
Bloemkool:                                     1, in roosjes
Griekse yoghurt:                            75 ml
Feta kaas:                                        75 gram
Olijfolie                                           1 eetlepel
Tastytom tomaatjes (klein)         12 stuks gehalveerd
Peper uit de molen

Hapjespan
Pureestamper
Ovenschaal

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de bloemkool in roosjes en kook in circa 15 minuten gaar.
Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en kook beetgaar in 15 minuten.

Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui gedurende 2 minuten totdat deze bruin is. Voeg de champignons toe en roerbak circa 4 minuten. Voeg dan de boerenkool en de ras el hanout kruiden toe en roerbak 2 minuten. Voeg een half glas water toe en doe het deksel op de hapjespan. Laat 10 minuten zachtjes stoven.

Zodra de zoete aardappel klaar is voeg je deze toe aan het mengsel in de hapjespan. Laat nog 2 minuten doorstoven. 

In de tussentijd pureer je de bloemkool en meng je deze met de yogurt. Breng op smaak met (royaal) zwarte peper. 

Pak een ovenschaal (die groot genoeg is :-)) en vul deze met het mengsel uit de hapjespan. Bestrijk vervolgens het mengsel met de smeuige bloemkool en verkruimel de feta over het geheel. 
Decoreer tenslotte met de gehalveerde kleine tastytoms en zet in de oven gedurende 15 minuten. 

Schenk een glas wijn in en verheug je op wat er komen gaat… 

Voedingswaarden (per persoon)
442 calorieën
49,2  gram koolhydraten
16,3 gram vetten
23,5 gram eiwitten