Bloemkoolsoep met kikkererwten (en kip)

Door: Elke – Wijn&Lijn

Ik ben dol op verwarmende soepen en dit is daar zeker één van. Super smaakvol, kruidig en hartverwarmend. Je kunt er eenvoudig een grote pan van maken, eventueel invriezen of – als je een groter gezin hebt – vanavond als voorafje op tafel zetten voor je huisgenoten. Voor een lunch is dit perfect en om aan voldoende eiwitten te komen voor een volwaardige maaltijd kun je er gerookte kip aan toevoegen. Heerlijk… vind ik 🙂 

Geniet ervan en natuurlijk vind ik het leuk als je laat weten wat je ervan vindt. Cheers!

Voedingswaarden

Save the carbs for wine!

De recepten zijn zoveel mogelijk koolhydraatbeperkt en gezond, lekker en makkelijk, zodat je ruimte maakt voor je glas wijn en van afvallen een feestje maakt.

  • Eiwitten 14% 14%
  • Koolhydraten 45% 45%
  • Vetten 41% 41%

 

Ingrediënten voor bloemkoolsoep met kikkerwten (4-6 personen)

  • 100 gram witte ui
  • 300gram wortel
  • 1 grote bloemkool
  • 2 kleine preien (of 1 grote)
  • 4 teentjes knoflook 
  • 240 gram kikkererwten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels ras el hanout kruiden
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 bouillonblokjes (groenten)
  • 225 ml. kokosmelk

Extra: staafmixer, oven, bakpapier

 

 

    Geweldig romige en kruidige soep waar je zeker dubbele porties van wilt maken. Je kunt de soep ook invriezen als je wilt en gekoeld kun je het zeker 4 dagen bewaren. Een super lunch of een smaakvol voorgerechtje. Wanneer je een volwaardige maaltijd wilt maken voeg dan per persoon circa 75 gram gerookte kip toe. 

    steak-en-groenten
    falafel met groenten

    Hoe maak je Bloemkoolsoep met kikkererwten

    Stap 1

    Pel de ui  en knoflook en snijd in grove stukken. Snijd de prei in stukken en schil de wortel en snijd in stukjes van circa 1 cm.

    Stap 2

    Maak de bloemkool schoon en snijd het geheel in blokjes (ook het hart van de bloemkool) Leg een kwart van de roosjes opzij. 

    Stap 3

    Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop een kwart van de bloemkoolroosjes en een kwart van de kikkererwten. Bestrooi met een beetje kurkuma, komijn en een scheutje olijfolie. Zet voor 25 min in de oven om te roosteren.

    Stqp 4

    Verhit een eetlepel olijfolie in een grote pan en fruit alle groenten en knoflook licht aan. Roerbak circa 5 minuten en voeg dan de resterende kruiden toe. 

    Stap 5

    Voeg bouillonblokjes en 1,5 liter water toe en laat de groenten 20 minuten zachtjes koken. Voeg dan de resterende kikkererwten toe en laat nog 4-5 minuten doorwarmen. 

    Stap 6

    Voeg de kokosmelk toe en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Dien op met geroosterde bloemkool & kikkererwten en eventueel extra gerookte kip (eiwitten). De kip staat niet in de voedingswaarden. 

    Voedingswaarden details

    Caloriëen

    240

    Koolhydraten

    25,6

    Vetten

    10,2

    Eiwitten

    7,7

    Glas wijn

    150 cal.

    Gratis downloaden: Slank in 5 stappen e-book

     

    Je ontvangt ook mijn e-mails voor een gezond & gezellig leven. Uitschrijven kan met een klik.

    dit veld niet invullen s.v.p.