Bloemkoolsalade van Ottolenghi

Heerlijk gerecht van één van mijn favoriete kooktalenten, Ottolenghi. In dit gerecht staat – ook een favoriet van mij – bloemkool centraal. De combinatie van de rauwe bloemkoolrijst en de geroosterde bloemkoolroosjes is echt geweldig. Het gerecht heeft weinig extra smaaktoevoeging nodig. De combinatie van granaatappel met pistache is al zo verrassend lekker.

Je kunt deze salade als lunch of diner ‘los’ eten (voor mij al helemaal geweldig) of serveer er een kip uit de oven bij (bijvoorbeeld) of een stukje lamsvlees van de BBQ.
Bewaar zeker wat je over hebt want de volgende dag ziet het er misschien niet meer zo geweldig uit als vers uit de oven maar het smaakt nog steeds verrukkelijk.

Enjoy!

Ingrediënten (voor 3-4 personen)

1 middelgrote bloemkool
200 gram bloemkoolrijst
100 gram granaatappelpitjes
50 gram pistachenootjes (gepeld)
25 gram koriander (vers)
25 gram munt (vers)
25 gram peterselie (vers)
1 eetlepel komijnzaad
1 eetlepel chili-olie (of gewone olijfolie)
Peper uit de molen

Dressing:
1 eetlepel chili-olie
1 eetlepel citroen
1 theelepel komijn
snufje chilipoeder (naar smaak)

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en doe ze in een grote kom. Besprenkel met chili-olie en komijn. Vermeng goed. Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat met bakpapier en zet ze in de oven. Laat ze 30 minuten grillen. Keer tussentijds.

Maak in de tussentijd de rest van de salade klaar: Doe de bloemkoolrijst in een grote schaal en voeg gehakte kruiden, pistaches en granaatappel toe. Voeg de ingrediënten voor de dressing bij elkaar en voeg bij de salade.

Laat de gare bloemkool even afkoelen voordat je deze bij de rest van de salade voegt. Ik vind lauwwarm een heerlijke temperatuur hiervoor maar je kunt het ook helemaal laten afkoelen.

Kruid nog extra met chili-peper of zwarte peper en geniet!

#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #cheers

Voedingswaarden (per persoon)

334 calorieën
17,7 gram koolhydraten
7,2 gram vetten
8,1 gram eiwitten

Glas wijn: 150 calorieën