Bloemkoolrisotto met rucolapesto en pittige garnalen
Het lijkt meer werk dan het is. Maak eerst de rucolapesto (ingredienten bij elkaar en staafmixer erop) en de rest is binnen 5 minuten klaar. Hiermee scoor je snel hoge ogen. Een geweldige variant op de ‘echte’ risotto die behalve meer tijd vergt, ook meer calorieën oplevert. Weer dubbele winst. En ook nog ruimte voor je glas wijn. Cheers!
Ingrediënten (2 personen)
Voor de pesto:
Rucola: 1 zakje van 85 gram
Basilicum blaadjes van 4 takjes
Knoflook 1 teentje
Pijnboombitten 2 eetlepels
Parmezaanse kaas 2 eetlepels
Olijfolie 100 ml
Risotto:
Bloemkoolrijst 400 gram
Bleekselderij 1 stengel klein gesneden
Sjalotje 1 stuk, gesnipperd
Garnalen:
Grote garnalen 250 gram (diepvries)
Rode Peper 1 stuk, fijn gesneden
Knoflook 1-2 teentjes fijn gesneden
Werkwijze
Meng de ingrediënten voor de rucolapesto in een kom die voldoende groot is met de staafmixer tot een gladde pasta.
Bak sjalotje en bleekselderij op gematigd vuur tot de ui glazig is. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak circa 2 minuten mee.
Bak in een andere pan de knoflook en rode peper aan. Voeg de rauwe garnalen toe zodra de knoflook gekleurd is.
Meng de helft van de rucolapesto door de bloemkoolrijst en laat even goed warm worden.
Dien op in een diep bord, garneer eventueel nog met extra basilicum en parmezaanse kaas.
De overgebleven rucolopesto kun je 4 tot 5 dagen bewaren in de koelkast.
Voedingswaarden
442 calorieën per persoon
8,6 gram koolhydraten
30,4 gram vetten
32,9 gram eiwitten
Glas witte wijn erbij: : 125 calorieën