Bloemkoolrisotto met paddestoelen
Nog een keer bloemkool deze week. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Wel weer heel anders en zoveel sneller dan de koolhydraatrijke variant. In dit recept vervang je rijst door ‘bloemkoolrijst’. Zeker als je dit kant en klaar koopt in de supermarkt is dit een snel gerecht dat past in een gure dag én een dag met minder vlees. Dit gerecht is in ieder geval nagenoeg vegetarisch en doet wat mij betreft niet onder voor ’the real stuff’ .Echt smullen!
Ingrediënten (2 personen)
Bloemkoolrijst 400 gram
Paddestoelen naar keuze 250 gram
Olijfolie 1 eetlepel
Bleekselderij (genippers) 2 stengels
Knoflook 2 teentjes
Sjalotjes fijngesneden 75 gram
Parmezaanse kaas 75 gram
Kookroom 125 ml
Witte wijn 50 ml
Bouillon 100 ml
Tijm (kan ook gedroogd) paar takjes
Werkwijze
Verhit de olijfolie in de pan en fruit bleekselderij en sjalotjes kort aan.
Voeg knoflook en gesneden paddestoelen toe en laat ongeveer 5 minuten zachtjes bakken.
Blus af met de witte wijn en voeg kookroom en bouillon bij zodra de alcohol verdampt is.
Voeg nu de bloemkoolrijst toe en laat dit in circa 5 minuten op een laag vuur gaar worden.
Roer als laatste de parmezaanse kaas erdoor en serveer zodra deze gesmolten is.
Serveer met verse tijm en wat extra parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
296 calorieën per persoon
12,9 gram koolhydraten
20,5 gram vetten
6,2 gram eiwitten
Glas rode wijn erbij: : 125 calorieën