Hét alternatief voor risottoliefhebber die koolhydraatbeperkt wil genieten…

 

Minstens net zo lekker als ’the real thing’. Ik ben echt fán van risotto maar heb niet altijd zin in de lange bereidingstijd. En de calorieën. Want ongemerkt eet ik hier in de regel toch echt teveel van. Tijd voor het alternatief. Koolhydraten beperkt maar de smaak zeker niet. 

Het grote voordeel – naast je ruimte voor wijn – is dat het ook veel sneller klaar is. Waar je de risottorijst gedurende 25 minuten regelmatig omroert, ben je met dit gerecht in 15 minuten helemaal klaar. 

Wil je er een vegetarische variant van maken? Vervang dan de kip door tuinboontjes en voeg extra feta toe. Ook echt heerlijk! 

Staat het bij jou op tafel met Pasen? 

Enjoy!

Ingrediënten (voor 2 personen)

300 gram kipfilet in kleine blokjes
400 gram bloemkoolrijst
1 middelgrote ui, gesnipperd
100 gram verse doperwtjes
100 gram kleine groene asperges
1 courgette in kleine blokjes
1/2 liter groentebouillon
25 gram verse munt
1/2 eetlepel gedroogde tijm
1 eetlepel olijfolie
Scheutje kookroom
Parmezaanse kaas
Peper uit de molen

Werkwijze

Kook de verse doperwten in 10 minuten beetgaar.
Snijd in de tussentijd de kip, courgette en ui klein. Fruit eerst de ui aan in een pan met dikke bodem. Voeg de gesneden kipfilet toe, kruid met peper en tijm en roerbak circa 4 minuten. Voeg de courgette toe en roerbak nog 2 minuten. Voeg dan de bouillon toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. 
Voeg de doperwtjes, bloemkoolrijst en de asperges toe in laat nog 2 minuten mee warmen. Je kunt nu naar smaak een scheutje kookroom toevoegen. 

Verdeel over 2 borden, garneer met Parmezaanse kaas en verse munt. 

#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #cheers

Voedingswaarden (per persoon)

468 calorieën
25,9  gram koolhydraten
20,5  gram vetten
41,7 gram eiwitten