fbpx

Echt genieten met deze easy bloemkoolcurry

Deze maakt bij mij regelmatig deel uit van de weekplanning. Wat een heerlijk makkelijk gerecht waarmee je in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet. En niet onbelangrijk: superlekker natuurlijk ūüôā

Enjoy!

Ingredi√ęnten (voor 4 personen)

Grote bloemkool:                                1 stuk in roosjes
Kipfilet in blokjes:                              400 gram
Haricots verts                                      300 gram
Linzen, gekookt                                   200 gram
Rode currypasta:                                 70 gram
Kokosmelk:                                          400 ml
Tomatenblokjes (blik)                       400 ml
Korianders, vers gesnipperd:           1 handje

Werkwijze

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en haal de achterkantjes van de boontjes af. Kook beiden beetgaar in circa 10 minuten.
Bak in de tussentijd de curry even aan in een diepe pan en voeg de kipfiletblokjes toe. Bak de kip gedurende een paar minuten bruin en voeg dan de kokosmelk en tomatenblokjes toe. Laat even doorpruttelen en voeg dan de linzen toe. Als laatste voeg je de inmiddels gare bloemkool en boontjes toe. Verwarm even goed door en garneer met koriander.

Geniet ervan.

Voedingswaarden (per persoon)
460 calorie√ęn
47,6 gram koolhydraten
25,4 gram vetten
37,3 gram eiwitten