Pittige soep van bloemkool met curry en kikkererwten

Soep is bij uitstek geschikt voor deze herfstmaanden. Bij voorbeeld als lunch om weer lekker warm te worden – deze is dan echt super geschikt – of als voorgerechtje. Ongemerkt krijg je door in soep vooral groenten te gebruiken veel vezels en vitaminen binnen. Zo maak je op een eenvoudige manier een gezonde leefstijl.  

Maak vooral een dubbele portie want je kunt de soep zeker 3 tot 4 dagen bewaren, dus heb je de rest van de week weer makkelijke opties. 

Maak van afvallen een feestje door het jezelf ook makkelijk te maken. Dan houd je het namelijk wel vol. 

Geniet ervan & natuurlijk vind ik het superleuk als je laat weten wat je ervan vindt. 

Cheers!

Ingrediënten (4 personen):

1 grote bloemkool in grove stukken
1 grote rode ui, grof gesneden
2 teentjes knoflook
1 rode peper, grof gesneden
2 cm gember, klein gesneden
1 bouillonblokjes (kip)
1 volle eetlepel tikki massala curry
1 blikje (400 gram) kikkererwten
1 pakje kokosmelk van 200 ml. 
1 paar takjes koriander (garneren)

Werkwijze:

Zet een pan met dikke bodem op en middelmatig vuur met een scheutje olijfolie. Voeg de rode ui, rode peper, gember en knoflook toe en fruit even aan. Voeg bloemkool en currypasta toe. Roer goed door en voeg dan 1,5 liter water toe met 1 bouillonblokje. 
Laat 15-18 minuten zachtjes koken. Voeg dan de helft van de kikkererwten en de kokosmelk toe. Laat even doorkoken en pureer dan met een staafmixer glad. 

Serveer met een lepel geroosterde kikkererwten, wat koriander en naar smaak rode peper. 

Geniet ervan!

#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #savethecarbsforwine #cheers


Voedingswaarden (per persoon):

Aantal calorieën per persoon: 364 kcal
Koolhydraten: 34 gram
Vetten: 14,9 gram
Eiwitten: 16,7 gram

Glas wijn: 150 kcal.