Eenvoudig, lekker, snel en gezond
Weer aan het werk op locatie? Dan is het handig als je een lunchgerecht hebt dat je makkelijk mee kunt nemen. De salade kun je makkelijk ’s morgens al maken en in een bakje meenemen. Het is lekkerder als je het brood pas belegt als je gaat eten. Kies voor het brood wat je echt heel erg lekker vindt. Voor mij is dat grof zuurdesembrood (van mijn favoriete bakker in Antwerpen) maar iedere volkoren boterham volstaat.
Zelf vind ik het niet nodig, maar mocht je de salade nog wat smeuïger willen maken, voeg dan een beetje mayonaise en yoghurt toe.
Geniet ervan en natuurlijk vind ik het leuk als je laat weten wat je ervan vindt. Cheers!
Ingrediënten (2 personen of voor 2 keer):
1 avocado (lekker rijp)
2 eieren
1 blikje tonijn
1 eetlepel pittige olijfolie
peper uit de molen
1-2 boterhammen naar keuze p.p. (volkoren)
Werkwijze:
Kook de eieren (naar smaak, voor mij is dat 8 minuten). Ontdoe de avocado van de schil en prak het vruchtvlees in een kom. Voeg tonijn toe, kruid met peper en voeg olijfolie met peper toe. Meng goed. Prak de eieren grof en meng door de rest van de salade. Neem mee in een bakje als je nog niet gaat eten. Beleg je favoriete boterham. Let op: hoeveelheid voor 2 personen.
Geniet ervan!
#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #savethecarbsforwine #cheers
Voedingswaarden (per persoon):
Aantal calorieën per persoon: 478 kcal
Koolhydraten: 35,4 gram
Vetten: 19,1 gram
Eiwitten: 39,9 gram
Glas wijn: 150 kcal.
Heerlijke lunch, zelfs de rest van de familie heeft ervan gesmuld 😋