Aubergine-kikkererwten-curry
Voor een dag zonder vlees of vis is deze curry heel geschikt. Er zitten voldoende voedingsstoffen in en door het gebruik van de slowcooker worden de smaken van de kruiden heel intens. Echt heerlijk. Ook als je geen slowcooker in je bezit hebt (zet op je verlanglijstje) dan kun je dit gerecht prima maken in een stoofpan. (zie bereiding). Zeker een keer proberen! Helemaal Wijn&Lijn-proof dus ruimte voor… je glas rode wijn.
Ingrediënten (4-6 personen)
Aubergine 3 stuks in blokjes
Rode ui 1 stuk klein gesneden
Rode Peper 1 stuk klein gesneden
Knoflook 2 – 4 teentjes klein gesneden
Curry Madras kruiden 1 eetlepel
Komijn, gemalen 1 theelepel
Tomatenblokjes 1 blikje (400 ml)
Bouillon 0,3 liter
Kikkererwten 1 pot (250 gram)
Kokosmelk 1 pakje (250 ml)
Werkwijze
Meng de blokjes aubergine, gesneden rode ui, knoflook, rode peper, kruiden tomatenblokjes en bouillon door elkaar in de slowcooker en zet aan op laag vermogen gedurende 4 uur. Voeg na 2 uur de kikkererwten toe en laat meestoven. Voeg na 3,5 uur de kokosmelk toe en verwarm laatste half uur samen. Garneer met verse koriander.
Als je geen slowcooker hebt (of als het handiger uitkomt met tijd)
Verhit olijfolie in de pan en voeg rode ui, knoflook en kruiden toe. Laat even fruiten en voeg dan aubergine, tomatenblokjes en 0,8 liter bouillon toe. Zet het vuur laag en laat ca. 15 minuten stoven. Voeg dan kikkererwten en kokosmelk toe en laat goed warm worden. Serveer met verse koriander.
Voedingswaarden
257 calorieën per persoon
33,8 gram koolhydraten
8,2 gram vetten
10,5 gram eiwitten
Glas rode wijn erbij: : 125 calorieën