fbpx

Artisjok met garnalen en groene asperges

Makkelijk, superlekker en uiteraard volledig Wijn&Lijn: ruimte voor je glas wijn. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en hoewel ik aanraad om verse basilicum te gebruiken kun je ook prima volstaan met de gedroogde variant. Geniet ervan!

 

Ingrediënten (2 personen)

Grote garnalen:                       250 gram
Basilicum                                 blaadjes van 4 takjes
Artisjokharten                          1 blik (400 gram)
Groene asperges                    300 gram
Knoflook                                   1 teentje

Olijfolie                                      2 eetlepels

Sjalotje                                      1 stuk, gesnipperd
Witte wijn                                 30 ml

 

Werkwijze

Verhit de olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag en laat de knoflook met sjalot een paar minuten aanfruiten. Voeg de garnalen toe en bak kort mee tot ze roze zijn. Blus af met witte wijn en voeg asperges en artisjok toe. Laat een paar minuten goed warm worden en voeg dan tenslotte de verse basilicum toe en dien op.


Voedingswaarden 

368  calorieën per persoon
18,2  gram koolhydraten
18  gram vetten
28.3 gram eiwitten

Glas witte wijn  erbij: : 125 calorieën