Artisjok met garnalen en groene asperges
Makkelijk, superlekker en uiteraard volledig Wijn&Lijn: ruimte voor je glas wijn. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en hoewel ik aanraad om verse basilicum te gebruiken kun je ook prima volstaan met de gedroogde variant. Geniet ervan!
Ingrediënten (2 personen)
Grote garnalen: 250 gram
Basilicum blaadjes van 4 takjes
Artisjokharten 1 blik (400 gram)
Groene asperges 300 gram
Knoflook 1 teentje
Olijfolie 2 eetlepels
Sjalotje 1 stuk, gesnipperd
Witte wijn 30 ml
Werkwijze
Verhit de olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag en laat de knoflook met sjalot een paar minuten aanfruiten. Voeg de garnalen toe en bak kort mee tot ze roze zijn. Blus af met witte wijn en voeg asperges en artisjok toe. Laat een paar minuten goed warm worden en voeg dan tenslotte de verse basilicum toe en dien op.
Voedingswaarden
368 calorieën per persoon
18,2 gram koolhydraten
18 gram vetten
28.3 gram eiwitten
Glas witte wijn erbij: : 125 calorieën