Borrelhappen
Ik moet toegeven… soms maak ik zoveel borrelhappen dat het avondeten erbij inschiet. Met dit soort happen kan dat ook makkelijk. In ieder geval wordt het gewaardeerd door je borrelgenoten, dat weet ik zeker. De kipgehaktballetjes zijn heel toegankelijk van smaak, de pepertjes een beetje pittig maar enorm verrassend. Beiden heerlijk met de feta-yoghurt-dip. Vul de plank aan met rauwkost, wat humus en pistachenootjes en je hebt een heerlijk kleurrijke uitgebreide borrelplank. En ruimte voor de wijn erbij natuurlijk!
Ingrediënten
Gevulde groene pepers:
Groene pepers: 5 stuks, gehalveerd
Hüttenkäse: 100 gram
Parmezaanse kaas: 1 eetlepel
Verse kruiden naar keuze: 1 eetlepel
Kipgehaktballetjes (circa 15 balletjes)
Kipgehakt: 300 gram
Courgette: 1 grote, geraspt
Ei: 1 stuk
Knoflook: 2 teentjes, geperst
Paprikapoeder: 1 koffielepel
Chilipoeder: 1/2 koffielepel
Peper uit de molen: naar smaak
Feta-yoghurt-dip
Yoghurt: 150 ml
Feta: 75 gram
Citroensap: 1 eetlepel
Verse kruiden naar keuze: 1 eetlepel
Peper uit de molen: naar smaak
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. De gehaktballetjes en de groene pepers gaan samen op 1 bakplaat: bedek deze met een vel bakpapier. Meng de ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar en kruid voldoende (courgette maakt het ‘zachter’). Draai er ongeveer 15 balletjes van en leg ze op de bakplaat.
Meng de hüttenkäse met parmezaanse kaas en kruiden en vul de halve pepers hiermee. Leg ze bij de gehaktballetjes op de bakplaat.
Bak de balletjes en pepertjes in ongeveer 20 minuten gaar en bruin.
In de tussentijd maak je de dip door de ingrediënten in een hoge beker samen te voegen en kort met de staafmixer te mengen.
ENJOY & Cheers
Voedingswaarden
Per gehaktballetje ca. 50 calorieën (1,1 gr koolhydraten, 3 gram vetten, 5,2 gram eiwitten)
Per halve peper ca. 16 calorie:en (0,7 gram koolhydraten, 0,8 gram vetten, 1,7 gram eiwitten)
Glas wijn 125 calorieën