fbpx

Ook heel geschikt om je kip / kippendijen in de oven te garen

Mijn hoofdreden om de marinade voor mijn kip/kippendijen zelf te maken is dat je dan precies weet wat erin gaat. En – uiteraard – vind ik het dan ook lekkerder omdat ik het zo pittig kan maken als ik zelf wil. Je kunt eindeloos variëren uiteraard. Ik heb me ook laten leiden door de smaak van mijn kinderen. Pesto-marinade vindt iedereen geweldig, de groene-curry is een goede tweede. Maar mijn favoriet is de kokos-kurkuma-marinade. Ook omdat het zo ontzettend eenvoudig én lekker is! 
Ik ben benieuwd naar jouw ‘winnaar’… 

Enjoy!

Pesto Marinade

Ingrediënten
1 flinke bos basilicum
2 teentjes knoflook
30 gram pijnboompitten (geroosterd)
100 ml. olijfolie

Extra: staafmixer

Werkwijze

Rooster eerste de pijnboompitten in een droge pan tot ze licht gekleurd zijn. Pel de knoflook en hak grof. Hak de basilicum grof (stelen kun je ook gebruiken) en doe de ingrediënten in een hoge mengbeker. Pureer met de staafmixer en voeg de olijfolie toe tijdens het mixen. Breng op smaak met peper uit de molen.

Groene Curry-marinade

Ingrediënten:
3 cm verse gember
2 groene pepers
2 teentjes knoflook
1 stengel citroengras
1 sjalotje
1 theelepel koriander (gemalen)
1 theelepel komijnzaad (gemalen)
2 – 3 eetlepels olijfolie

Extra: staafmixer

Werkwijze

Maak de gember, citroengras, knoflook en groene peper schoon, snijd grof en doe samen met de overige ingrediënten in een hoge mengbeker. Maal zo fijn mogelijk

Kokos-kurkuma
Marinade

Ingrediënten:

100 ml. kokosmelk
1 eetlepel groene currykruiden (Jonnie Boer)
1 theelepel kurkuma
1 eetlepel olijfolie

Werkwijze:

Meng de ingrediënten door elkaar en klaar! 
#easydoesit 

Makkelijk & super lekker.

Als je snel een super lekkere marinade zoekt dan is dit mijn nr 1

#aanrader

 

Kies je favoriet. Of natuurlijk alle 3 en verdeel de kippendijen (of kipfilet) met de marinade. Laat minimaal 1,5 uur in de koelkast ‘intrekken’. Bereid op de BBQ of in de oven (40 minuten) of bak in de marinade in een pan. 
Serveer met een lekkere salade en gepofte zoete aardappel van de BBQ (of oven) 

#easydoesit #makkelijkerecepten #wijnenlijn #afvallenenborrelen #cheers


Voedingswaarden (per persoon)

Glas wijn: 150 calorieën